werk

Op deze pagina staan enkele opdrachten die ik heb uitgevoerd;

Grafische vormgeving

Opdracht Pixelart

De opdracht was om een beeld in pixelart te maken, waarbij we rekening moesten met het thema ‘leven in de ruimte’. Belangrijk hierbij was dat we het Isometrisch perspectief respecteerden.
Reflectie: BIj deze opdracht heb ik geleerd dat oog voor detail zeer belangrijk is om een volledig beeld mooi af te werken.

competenties: 
Ontwerpen, Reflecteren, Creëren
-Oktober 2010
14/20

Opdracht luchtvaart

we moesten een website ontwerpen met een werkende navigatie waarmee je 3 foto’s kan wisselen. Hiervoor heb ik een swap-image gebruikt.


Reflectie: Het is duidelijk dat ik nog veel aandacht aan het ICT gedeelte binnen mijn opleiding moet geven.

Competenties: Ontwerpen, reflecteren,creëren
Oktober 2010
11/20

Cases

Case 1.1

Bij Case 1.1 werd ik ingedeeld met: Lennert vermijl, Femke Dausi, Ruben Koenen en Tim destexhe. De opdracht bestond eruit om een e-shop te ontwikkelen voor een bestaand bedrijf. Wij hebben gekozen voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in verlichting, namenlijk Beam. We hebben elk bepaalde onderdelen voor onze rekening genomen. Ik heb vooral het marketing/communicatie deel op me genomen, en nog wat dingen voor grafische vormgeving gedaan. We moesten rekening houden met de huisstijl van het bedrijf, maar die was nogal sober/saai, dus hebben we met toestemming van de zaak zelf een huisstijl mogen ontwikkelen.

Aan de e-shop zelf hebben we veel werk gehad, dit hebben vooral Lennert en Tim op zich genomen. Nadat de site af was hebben we nog uitgebreide usability testen hierop uitgevoerd.

Reflectie: We hebben geleerd dat in groepsverband werken niet zo simpel is als het lijkt. Een goede taakverdeling blijkt nodig te zijn, met momenten liep de stress op omdat sommigen meer werk hadden als anderen. Bij de presentatie hebben we terechte feedback gekregen over onze houding tegenover de klant tijdens de presentatie. Dit is vooral een punt waar we in de toekomst op moeten gaan letten.

Competenties: Ontwerpen, reflecteren,creëren
-november 2010
13/20

Case 1.2

Bij Case 1.2 werd ik ingedeeld met: Hilal caliskan, Tim destexhe en Imre Cap. De opdracht bestond eruit om een  interactieve tentoonstelling op te bouwen met als thema ‘rituelen’. We hebben bij deze case enorm veel tijd besteed aan de conceptbespreking, we zijn dan ook 4-5 maal van concept verandert waardoor we in de problemen geraakten met onze deadline. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een concept rond rituelen in het Hindoeisme. We hebben een intereactieve installatie opgebouwd waar je mantra’s kon zingen, Vishnu rijst kon voeren, en vuur kon maken. Echter hetgene wat ons bij deze case heeft gered was de decoratie. Als feedback kregen we dan ook de opmerking dat de decoratie er was om de slechte inhoud te verbergen, dit was terecht opgemerkt.

Reflectie: Bij deze case hebben we veel te veel tijd besteed aan het concept, de groepswerking verliep ook heel stroef. We hebben ontzettend veel problemen gehad met Imre en Hilal. Imre is na een tijdje ook opgestapt uit onze groep na een hevige ruzie met Hilal. HIeruit blijkt nog maar eens het belang van een goede groepswerking. We moeten ook onze tijd in leren te plannen naar volgende cases toe.

Competenties: Ontwerpen, reflecteren,creëren
Maart 2011
11/20

Case 1.3


Bij de laatste case werd ik ingedeeld bij Kevin Ceusters en Nico couwberghs. Dit waren twee mensen waar ik nog nooit mee had samengewerkt dus ik wist niet echt goed wat ik hiervan moest verwachten. De opdracht bestond eruit om een concept te bedenken voor een Mockumetary. Tijdens de conceptbespreking moest iedereen individueel zijn of haar concept voorleggen en aan de hand daarvan werden we opgedeeld in groepjes. Mijn concept werd gekozen, namenlijk Sunscreen Xtreme. Dit ging over een jongen die goedkope zonnebrandcrème kocht op de markt, en deze pernament op zijn huid bleef, hierdoor werd hij gepest op school etc. en er vormden zich voor en tegenhangers van het product. Voor deze case moesten we een filmpje maken (de dockumentaire zelf), een website die het product ondersteunde, en voor marketing, grafische vormgeving  en communicatie hadden we ook nog ondersteunde opdrachten.
Reflectie: Bij deze case hebben we onze tijd heel goed ingeschat, op tijd met het scenario, filmen etc begonnen zodat we voldoende tid hadden om onze website te maken. Dit was voor mij een heuse uitdaging omdat ICT niet mijn sterkste kant is. Uiteindelijk heb ik dit nog goed kunnen oplossen en vind ik dat in geslaagd ben in de opdracht, we hebben bij deze case veel en goed samengewerkt.

Competenties: Ontwerpen, reflecteren,creëren
Mei 2011
12/20

AV

In memoriam

Bij de eindopdracht voor AV ‘ moesten we een In Memoriam filmpje maken van Min 2 tot 10 minuten, ik heb ervoor gekozen om mijn eigen zelfmoord in scène te zetten. Op het filmpje zie je dat ik mijn zelfmoord plan in 3 stappen. Tussendoor zijn er getuigenissen van mijn vrienden om het verhaal wat vorm te geven.

Reflectie: Bij deze opdracht heb ik geleerd dat uitstelgedrag tot problemen leidt. Ik ben pas het weekend voor de deadline beginnen monteren aan mijn filmpje, ook heb ik enorm veel last gehad met de uitleendienst op school. Ik kreeg uiteindelijk mijn camera niet mee omdat ik CMD volgde, en deze richting volgens de uitleendienst minderwaardig is aan anderen. Feedback op mijn filmpje was dat mijn interviews veel te lang duurden, dit was inderdaad zo en hier moet ik de volgende keren op letten.

Competenties: Levenslang leren, Mediatiseren
Mei 2011
11/20

Architectuurfoto’s

Een van de eindopdrachten van AV fotografie bestond eruit om 7 architectuurfoto’s te maken. Ik ben hiervoor naar Lanklaar afgezakt om foto’s te maken van de nieuwe tuikabelbrug en de nieuwe Audi garage. Ook ben ik foto’s gaan maken bij het zwembad in Maaseik. Vooral de nachtfoto’s waren moeilijk omdat ik nog niet vertrouwd was met de settings van mijn nieuwe camera. Uiteindelijk heb ik nog een mooi eindresultaat kunnen afleveren.

Reflectie: Ik ben laat aan deze opdracht kunnen beginnen omdat ik me op de examens heb geconcentreerd. Het was dan ook stressen om alles nog af te krijgen en mooi te bewerken. Volgende keer moet ik ook zorgen dat ik de settings van mijn camera voldoende ken vooraleer ik snachts foto’s ga maken.

Competenties: Mediatiseren, Ontwerpen
Juni 2011
Nog geen punt toegekent.

Tools

Animatie van Struisvogel

Bij onze laatste opdracht voor Tools moesten we onze kennis van Flash tonen door het maken van een geanimeerde struisvogel. Ik heb het decor van het plaatje simpel maar leuk opgebouwd met eenvoudige elenemten zoals de rotsen, het hek etc. Het animeren van de struisvogel zelf gebeurde met de Bones-tool.

Reflectie: Dit was een leuke en leerrijke opdracht waarin vooral het gebruik van de bones-tool me is bijgebleven. Aan deze opdracht ben ik ook te laat begonnen waardoor ik uiteindelijk niet het resultaat heb kunnen inleveren dat ik in gedachten had. De animatie van de achtergrond heb ik enkele keren opnieuw moeten maken.

Competenties:  Levenslang leren, Mediatiseren, Ontwerpen
April 2011
13/20

Marketing

marketing in non-profit organisaties


Bij deze opdracht was het de bedoeling om een ontleding te maken van een Non-Profit organisatie. Ik heb hier voor Bite Back gekozen. Dit is een organisatie die zich inzet voor dierenrechten, en allerlei soorten van propaganda hiervoor doet.

Reflectie: Bij nader inzien, en het lezen van de feedback ben ik erachter gekomen dat dit niet de juiste organisatie was voor deze opdracht. Er waren allerlei elementen die ik niet echt kon toepassen omdat zij toch nog veel verschillen van andere non-profit organisaties.

Competenties: Levenslang leren.
Maart 2011
5/10

Communicatie

presentatie pecha kucha


Voor deze opdracht was het de bedoeling dat we een pecha kucha presentatie geven. Dit was nieuw voor velen, maar wel een heel leuke opdracht. Je moet telkens een slide toelichten, maar hiervoor heb je maar 20 seconden per slide. Ik heb als onderwerp Blackberry gekozen omdat ik hier veel voldoende kennis over had.

Reflectie: Ik had op deze presentatie veel meer kunnen halen, maar heb hier niet voldoende tijd ingestoken omdat ik die week nog andere opdrachten moest inleveren en hier meer tijd in heb gestoken. BIj het presenteren zelf moet ik zorgen dat ik niet zo zenuwachtig ben, en mijn thema voldoende ken zodat ik niet steeds naar mijn slides hoef te kijken.

Competenties: Levenslang Leren, mediatiseren.
Maart 2011
12/20

Designatelier

How to guide


Voor onze laatste opdracht bij design atelier moesten we speakers in een alledaags object verwerken. Ik heb gekozen om speakers in een snowboard muts te verwerken zodat je tijdens het snowboarden muziek kunt luisteren.
Ik heb hier dan een how to guide voor gemaakt, waarbij ik op en speelse manier typografie en een foto hierin heb verwerkt.

Reflectie: Deze opdracht is heel goed verlopen. Ik had niet gedacht dat ik erin ging slagen om de speakers in de snowboard muts te verwerken. Van de how to guide ben ik ook heel tevreden, vooral het grafisch aspect ervan.

Competenties: Mediatiseren, Ontwerpen
Mei 2011
13.5/20

Plaats een reactie